Dag 10 | Alle stamcellen verzamelen!

Al vroeg plaatst Boudewijn vanmorgen een berichtje met (onderstaande) foto op Facebook. Vijf uur lang moet hij stil liggen, terwijl zijn bloed gefilterd wordt in een grote machine. Dankzij oordoppen wordt het kabaal van de machine gedempt en kan Boudewijn toch een beetje rusten. Hij heeft vannacht, ondanks de antenne in zijn nek, redelijk geslapen.

McStemcell Drive

Chris en ik komen rond het middaguur bij hem aan en zien dat Boudewijn het zwaar heeft. Hij geeft zelf aan dat hij alleen moe en slapjes is en na een ‘brunch’ (hij heeft de hele dag nog niets gegeten), bestaande uit een vierkante centimeter rundvlees en twee appels uit de magnetron, zien we Boudewijn inderdaad langzaam opknappen. Hij is redelijk te spreken vandaag en kan zelfs lachen over een paar moppen die ik gisteren van Esther heb geleerd.

Om 15.30 is er weer een ‘stemcellbirthdayparty’ van twee dames uit Noorwegen. Hoewel dit inmiddels de derde keer is dat we het meemaken, blijft het indrukwekkend als dr. Fedorenko de button met de iris opspeldt, met de woorden “it’s a symbol for a brave heart and a strong mind”.

Om 16.15 komt de dokter het goede nieuws brengen: ze hebben meer dan genoeg stamcellen (ipv 2mln/kg hebben ze 2,5mln/kg lichaamsgewicht). YES!  De verpleegkundige komt om 19.00uur de katheter verwijderen. Ivm de bloedverdunners die Boudewijn heeft gekregen, moet deze nog even blijven zitten. De katheter zit in een groot bloedvat en om een bloeding te voorkomen moet Boudewijn na het verwijderen nog zo’n 30 a 45min plat blijven liggen.

Planning voor de komende dagen:

woensdag: plaatsing nieuwe halskatheter voor de chemo en terugplaatsing stamcellen – vertrek Chris en Fem
donderdag: eerste dag chemo
vrijdag: chemo – aankomst vader in de avond
zaterdag: chemo
zondag: chemo
maandag: rust
dinsdag: terugplaatsing stamcellen – vertrek vader en aankomst moeder en Ab in de avond

Boudewijn geeft aan erg blij te zijn met alle lieve berichtjes en de grote belangstelling. Het medeleven doet hem goed. Helaas lukt het hem niet om iedereen persoonlijk te bedanken. Dat wil ik dan graag langs deze weg voor hem doen. Ook is het te vermoeiend voor hem om te reageren op alle berichtjes, zijn ogen hebben moeite met focussen en op een telefoon berichtjes lezen of terugsturen kost veel energie.

Chris en ik vliegen morgen terug naar Nederland, de komende periode zal Boudewijn veel op bed liggen en het waarschijnlijk steeds zwaarder krijgen. Maar we weten zeker dat hij hier in hele goeie handen is en hier beter uit zal komen.\

zavtra!

 

 

 

6 gedachten over “Dag 10 | Alle stamcellen verzamelen!

 1. Dank je wel Femke voor de geweldige updates. We leven zo mee met jullie. Hartelijke groeten van ons aan Boudewijn en jullie goede terugreis

 2. Wat zullen jullie met een dubbel gevoel vertrekken. Enerzijds Boudewijn achterlaten en anderzijds het weerzien met jullie Kinders en Mannen. Maar wat een geweldige steun zijn jullie. Wat fantastisch dat dit zo kon en jullie het ook doen! We zijn er nog niet. Voor Boudewijn is dit pas het begin van een lange weg. HET DOEL komt steeds een stap dichterbij. Geweldig. XXX

 3. Wat ben ik blij dat ik je verhaal mee kan beleven door de de input van je zussen Boudewijn. Natuurlijk hoop ik voor jullie dat alles goed komt en de toekomst er wellicht veel beter uit gaat zien dan nu het geval is. Voorlopig gaat alles zo te zien volgens protocol. Mijn zoon Robbert gaat 27 juni 2017, dus ik kan nu vast wat zien wat er gaat plaatsvinden bij hem. Veel sterkte en succes gewenst.

 4. Wat moeilijk om Boudewijn achter te laten en jullie zijn ook kanjers. Jullie band is de komend dagen nog vele male beter geworden. Femke bedankt voorr je prachtige verslagen, het was lezen met een lach en een traan. Voor Boudewijn is het nog een zware tijd maar krijgt de steun van zijn vader en straks zijn mam en Ab. Het wordt een geweldig weerzien met jullie mannen en Christa en geniet de komende dagen met elkaar. Groetjes

 5. Wat zijn jullie een mooi stel samen
  Wat fijn om alles te kunnen volgen
  Boudewijn heel veel succes kanjer
  Sterkte de komende tijd

  Groetjes monique (moeder marielle)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.