Dag 26 / +9 | Freedom!

Vandaag mag Brat Boden van zijn kamer af!

Onderstaand het Verslag van de Dag door mama en Ab:

Vanmorgen kreeg ik rond 7.00 uur de controle uitslagen door van bloeddruk,temperatuur  en hartslag. Alles prima in orde. Daarbij de tekst van Boden: “ik voel me goed, heb honger en laat de bloeduitslagen maar komen.”

Kort daarna :”ik mag uit de isoleer, over 3 dagen naar huis.”

eindelijk de deur weer open

Op de afdeling gekomen een open deur bij zijn kamer, voorzichtigheid/maatregelen  ivm infectie zijn zeker noodzakelijk voor de komende tijd.

Eindelijk weer fysiek contact en normaal elkaar spreken, daar was Boudewijn (en ook wij) hard aan toe. Ook zulke momenten zijn weer emotioneel. Naar zijn kamer gegaan om de bloeduitslagen van vanmorgen te bekijken.

labwaarden 9 maart

We zagen een enorme stijging van de leukocyten: waren deze gisteren nog 0,65 vandaag  4,31. Terwijl we de uitslagen bekeken kwam dr  Federenko langs en wij vroegen of dit juist was. Inderdaad klopten deze uitslagen. Hij is zeer tevreden, heeft het idee dat Boudewijn iets stabieler loopt, wat betreft zicht en stand van re oog, dit heeft meer tijd nodig maar volgens de dokter zullen ook deze klachten verbeteren. 1 jaar lang kan je verbeteringen verwachten. Morgen nog infuus Rituximab, aansluitend nog paar dagen rust en dan naar huis.

 

Boudewijn wil zo graag naar huis, liefst meteen na het infuus. Lekker naar zijn eigen huis, naar zijn 2 katten, die hij zo heel erg mist. Dr  Federenko keurde dit af,  rust is echt noodzakelijk voor verder herstel. Wij hebben voorgesteld om zondag en maandag, als het weer het toelaat, even buiten een stukje te gaan lopen, weer even voelen aan de buitenlucht, wind om je hoofd, vogels horen fluiten enz. Hij reageerde hierop niet meteen enthousiast, we zullen zien. De terugreis stond/staat gepland voor 14 maart.

De portocatheter  is vanmorgen verwijderd omdat Boudewijn wat lichte verhoging had, verdenking dat catheter mogelijk geïnfecteerd geraakt is, uit voorzorg dus eruit gehaald.

Vanmiddag werd er een nieuwe  infuus naald ingebracht en werd direct medicatie ingespoten.

We wilden graag weten wat dit voor medicijn was, bleek steroïden  te zijn.

bijna geen haar meer

Boudewijn is ontzettend blij met meer bewegingsruimte, liep tijdens ons bezoek met een looprekje stukje over de gang. Kostte hem veel inspanning. Leverde een komisch moment op: hij draagt nog steeds de verplichte ziekenhuis pyjamabroek, die gleed tijdens het lopen naar beneden.

Zo komen het einde van de behandeling en ziekenhuisverblijf in zicht, het afstrepen kan echt gaan beginnen.

Raymond en Jan zijn in zijn huis druk bezig geweest met o.a. aanpassingen in zijn badkamer, plaatsen van toilet boven, slaapkamer is voorzien van een televisie omdat hij, zoals het er nu uitziet, nog veel regelmatig op bed zal liggen enz enz. Ook zijn huis moet grondig gedesinfecteerd worden met  o.a.alcohol  zodat er bij thuiskomst in elk geval een zo veel mogelijk (bijna) steriele situatie is.

Hij geniet van zijn broodje met tonijn en misschien zouden we morgen wel een broodje hamburger mee kunnen nemen? Hij boft, tegenover ons hotel zit een Burger King!

1 gedachte op “Dag 26 / +9 | Freedom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.