Dag 27 /+10 | Het einde van de behandeling, een nieuw begin.

Verslag van 10 maart door Ab en Suze

Vandaag op tijd naar Boudewijn vertrokken met de tram 11. Voor ons is het al routine geworden en we hoeven niet steeds schichtig om ons heen te kijken om de uitstaphalte niet te missen. Er zijn al een paar routinematige dingen ontstaan zoals kaartje voor de tram in het voorste vakje van het zwarte tasje met teveel opbergvakjes. Daarna bij het ziekenhuis de toegangskaarten uit het 2e vakje. Die moet je tonen aan een van de militairen die in het hokje bij de ingang van het ziekenhuis. Er is een bij, een echte Rus,  die ons “pest” met openen van het poortje. Laat bij het passeren het poortje niet openstaan maar sluit het tussendoor zodat er een van ons beiden tegen de glazen deurtjes aanloopt. Hij kijkt ons dan vorsend aan en wij lachen vriendelijk terug.

We hebben voor Bou inkopen gedaan bij de Burger King. We verrassen hem met 2 broodjes Hamburger. Verder onderweg bananen en cola voor hem gekocht. Hij is er blij mee.

Hij ligt als we bij hem zijn om 11.00 uur aan zijn laatste infuus van het behandelingstraject. Dat zal ongeveer 5 aan 6 uur duren. De doorlooptijd wordt verlengd doordat het apparaat steeds op alarm gaat. Zuster erbij en het advies om zijn arm niet te veel te bewegen.  Het gevolg is dat Boudewijn plat op bed blijft liggen. Tussendoor moet hij veel plassen. Gelukkig kan dit in het urinaal naast zijn bed. Aan het geluid te horen moet de fles bijna overlopen. Zuster Suze zorgt voor een regelmatig legen hiervan.

We hebben Boudewijn gezelschap gehouden totdat het infuus erin zat, dat was om ongeveer 16.30 uur. Een hele opluchting voor Boudewijn en ook emotioneel omdat nu de behandeling er echt op zat. Sta je dan als buitenstaander niet altijd bij stil, maar het is voor Boudewijn de afsluiting van 5 weken, waarin veel is gebeurd en het begin van een lange revalidatieperiode waarin hij sterk op zichzelf is aangewezen.

Hierna heeft Ab zijn hoofd verder kaalheid geschoren. Nog een beetje witjes op zijn schedel, maar daar weet de zon straks wel raad mee. Hierna heeft bou ook zijn baardje afgeschoten.  In de spiegel zagen we een emotionele Boudewijn met tranen in zijn ogen door, zoals hijzelf zei, van blijdschap dat het erop zit.

Het lopen van Boudewijn gaat voor ons gevoel beter. Hij staat rechtop en zwalkt minder. Hij is nu druk aan het oefenen met een looprekje en loopt de gang op en neer.

Wij zijn vertrokken om 17.30 uur en bou kreeg zijn avondeten. Hij stuurde ons hierna een foto hiervan met een foto van de 2 hamburgers. Zo reageerden wij: ga je dit allemaal opeten?  “Zeker weten”, was het antwoord en het bewijs leverde hij door een foto te sturen van de restjes van de naar binnen gewerkte hamburgers. Een bewijs dat het de goede kant op gaat toch?

Hierna weer naar ons hotel. Dit keer met tram 34K. Dit was echt een oud barrel. De tram rammelde aan alle kanten. Ik heb het geluid opgenomen en we zullen het bijvoegen. We zijn  2 haltes eerder uitgestapt en teruggelopen via het Ismajlovopark.  In dit park staat de 17e eeuwse Voorspraakkathedraal. Het park kwam in de 16e eeuw in het bezit van de tsarenfamilie de Romanovs. Tsaar Peter de Grote bracht hier zijn jeugd door. In het park zijn nog witte gebouwen, ontworpen in 1840 tijdens het bewind van tsaar Nicolaas I, te zien waar gepensioneerde militairen verbleven. Je voelt de historie als je hier door heen wandelt.

We kregen een berichtje van Boudewijn om zondag de 12e weer langs te komen. Hij gebruikt zaterdag de 11e om bij te komen en te oefenen met lopen.

 

 

 

3 gedachten over “Dag 27 /+10 | Het einde van de behandeling, een nieuw begin.

  1. Super wat een geweldig nieuws, volhouden aan sterken gaat de goede kant op. Lekker genoten van je daar knap je ook van op.

  2. Super wat een geweldig nieuws, volhouden aan sterken gaat de goede kant op. Lekker genoten van je hamburgers, daar knap je ook van op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.