Dag 16/-1 | Rommelige Rustdag

Vandaag een rustdag, geen belangrijke handelingen, wel een aantal infusen.

Morgen dus dag 0, de dag waarop de stamcellen worden teruggeplaatst.

Daarna gaan we optellen: dag +1, +2, enzovoort.

Het heet een rustdag, maar werd behoorlijk rommelig, niet door Boudewijn, die vrij goed geslapen had en redelijk relaxed overkwam, vandaag had pa meer problemen dan onze hoofdpersoon.

“Verblijfsvergunning ;)”

De details zal ik jullie besparen  (had te maken met een aflopend visum en een weigerachtig hotel), eind van het liedje was, dat pa inmiddels ook te gast is bij Dr. Fedorenko en zuster Anastasia. :>)

“All-inclusive…samen dineren”

Een gezellig diner, hutspot met gehaktbal en brood, nog net niet goed voor 3 Michelin-sterren, in een ontspannen sfeer.

Zo ‘ontspannen’, dat Boudewijn spontaan een fikse boer liet (ten teken dat het smaakte), ik daarover opmerkte: ‘Als je dat vroeger had gedaan, had je een draai om je oren gekregen’. Boudewijn gevat terugkaatsend: ‘Ja en als jij vroeger zo gekookt zou hebben had je er van mij een gekregen!’ Hé, is het gevoel voor humor al terug?

Morgenochtend gaan we samen ontbijten.

 

De verdere planning is alsvolgt:

– Dag 0: dinsdag:

Rond 13.00 uur terugplaatsing stamcellen. Helaas moet ik uiterlijk 13.30 vertrekken, maar ik kan er nog wel getuige van zijn en zal daar morgenavond verslag van doen vanuit Nederland.

Rond 16.00 uur met de andere ‘collega’s’ de beroemde ‘birthday-party’. Viering van de ‘wedergeboorte’. Wij krijgen daar in elk geval beeldmateriaal van toegestuurd, dat we natuurlijk zullen plaatsen.

Rond 17.00 landen moeder en Ab, die net wat laat aankomen om nog naar het ziekenhuis te gaan, dus woensdagmorgen Boudewijn bezoeken.

-Dag +1 óf +2: woensdag óf donderdag, afhankelijk van de metingen (bloeddruk, temperatuur e.d.) gaat vanaf lunchtijd, rond 12.00 uur de quarantaineperiode in. Gelukkig kan hij in elk geval woensdagmorgen nog ‘fysiek’ contact met zijn moeder en Ab hebben.

De lengte van de isolatie hangt af van het herstel van de bloedwaarden, aanmaak witte bloedlichaampjes (het verdedigingsmechanisme in ons lichaam) en varieert tussen 4-10 dagen. Gerekend wordt met gemiddeld 8 dagen.

“Voor het slapen gaan…”

 

Weer een spannende dag dus morgen.

 

1 gedachte op “Dag 16/-1 | Rommelige Rustdag

  1. Spannend, het ‘vechten tegen’ is gebeurd., het aftellen is begonnen. Nu naar moment 0, zero. Dan kun je beginnen aan de 1e dag van je nieuwe leven, je ‘wedergeboorte’. CARPE DIEM – PLUK DE DAG Boudewijn. Heel veel sterkte tijdens de isolatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.