Dag 17/0 | Day Zero…

Хорошая работа врача!

Excuses voor de vertraging (ik was pas afgelopen nacht thuis).

Het grootste nieuws krijgt het kleinste verslag, het gaat tenslotte om het resultaat.

Vandaag (28 februari) zijn bij Boudewijn de stamcellen teruggeplaatst!

Dit hoogtepunt van de behandeling, waar hij al die maanden naar toe heeft geleefd, verliep zonder complicaties.

Vanaf het moment dat de zak met stamcellen

“Ready???”

uit de stikstof container komen,  moeten ze binnen een kwartier worden ingebracht om de kwaliteit goed te houden. Het team van Dr. Fedorenko werkt als een goed geoliede machine, indrukwekkend om te zien.

Boudewijn lag  voorbereid in bed aan de monitor en een batterij infuuszakken, en liet de behandeling rustig over zich heen komen. Het verliep als waarop hij zich had voorbereid, even een vieze smaak in de mond en paar maal hoesten, alles normaal. Dokter Fedorenko dirigeerde de procedure, controleerde en communiceerde intensief met Boudewijn

“Stamcellen worden teruggeplaatst”

.

Nadat de laatste stamcellen waren ingebracht en alles (bloeddruk, hartslag, e.d.) goed bleek te zijn, kon Dr. Fedorenko hem als eerste feliciteren. Congratulations with your new life!

“Dr. Federenko, Boudewijn en Anastasia”

De spanning heeft plaats gemaakt voor opluchting, uiteraard het meest bij Boudewijn, die op zijn beurt de dokter verraste met: хорошая работа (charasjaja rabota), ofwel: Goed werk, dokter!

Omdat zijn immuunsysteem nu feitelijk is ‘gesloopt’ door de chemotherapie en zich met behulp van de teruggeplaatste stamcellen moet herstellen, is het noodzakelijk, dat hij een aantal dagen in quarantaine gaat. Dat gaat morgen (donderdag) beginnen, de duur hangt af van het herstel van zijn bloedwaarden.

“Done!”

Vandaag zijn moeder en Ab bij hem aangekomen, die het stokje over zullen nemen,

Groet, Jan”GO!”

1 gedachte op “Dag 17/0 | Day Zero…

  1. Super Boudewijn dat het terug plaatsen goed is verlopen, een nieuw begin.
    Je ziet er goed uit en zie weer iets terug van de vroeger Boudewijn, je straalt kanjer. Sterkte de komende 10 dagen, maar met je mam en Ab in de buurt gaat dat zeker lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.